burgerkingsugeroer2020

Burger King i Danmark vil spare energi ved at suge energi ud af luften

Alle Burger King restauranter i Danmark kommer i fremtiden til at genvinde energi fra deres ventilationssystemer. Burgerkæden bliver den første i verden til at bruge ny svensk teknologi, der kan reducere udledningen af CO2 med 625 ton om året alene i restauranterne i Skandinavien.

Hos Burger King er den nye investering et led i en større plan omkring klimaeffektive løsninger, og Iwo Zakowski hos Burger King Danmark forudser, at den kan få stor betydning på fastfood-kædens energiaftryk i fremtiden.

"Når det nye system er integreret i alle vores restauranter, kommer vil til at kunne reducere udledningen af CO2 med hele 625 ton om året i hele Skandinavien. Det er et vigtigt skridt i den retning, som vi forsøger at tage i Burger King, hvor vi hele tiden er på udkig efter smarte og nye metoder til, at vi kan mindske vores klimaaftryk - selvfølgelig helst uden at gå på kompromis med smagen i vores flammegrillede burgere," siger Iwo Zakowski, der er landechef for Burger King i Danmark.

Når den svenske teknologi bliver integreret hos Burger King, vil CO2-emissioner blive reduceret med 2,5 ton om året, hvilket betyder, at når alle 250 Burger King-restauranter i Skandinavien omdannes, vil emissionerne falde med 625 ton om året. Lepido-systemet er desuden med på tegnebrættet til alle nye Burger King-restauranter, som King Food bygger i Skandinavien.

Billedet er fra Burger King i Vanløse, hvor kunden ikke selv kan tage sugerør og låg for at nedbringe plastikforbruget.