Mcdplast3

TV2/Lorry-indslag om bæredygtig takeaway

Salget af takeaway er eksploderet under corona, hvilket har medført større mængder af emballage. Men hvordan gøres takeaway mere bæredygtig og hvordan vil McDonald´s spare 61 tons plastik om året.

Første af to TV2/Lorry-indslag sætter fokus på problemet med plastik i takeaway og kommer med løsninger hertil.

Der bliver brugt rigtig meget takeaway som fx 16 mia. engangskopper om året i EU, og et direktiv skal være med til at bringe det tal ned.

En lang række restauranter og organisationer er gået sammen om at finde mere bæredygtige former for takeaway.

Anders Kjørup, CCO i Stick'N'Sushi fortæller om at de er begyndt at bruge stofposer til udlevering af mad og deres indpakning er lavet af sodavandsflasker, som også kan genbruges igen og igen.

McDonald´s i Danmark regner med at kunne spare 61 mio- tons plastik ved at skifte plastik bestik, sugerør og andre produkter ud med alternativer.

Se programmet her...