forskelligegroensager

Event satte fokus på gastronomi og bæredygtighed

De tre stjernekokke René Redzepi, Christian Puglisi og Kamilla Seidler Trebbien var hovedpersoner i en digital presseevent den 30. marts. Det var den anden i en række, som VisitDenmark og Landbrug & Fødevarer arrangerer for at sætte fokus på dansk gastronomi.

Den 23. februar deltog 141 internationale journalister eventet ’Reboot Copenhagen’, som var arrangeret af VisitDenmarks markedskontor i Italien. 

De tre paneldeltagere var de prominente kokke René Redzepi fra Noma og Matt Orlando fra Amass samt den amerikanske journalist Lisa Abend, som er bosiddende i København og kender byens madscene indgående. Den italienske madanmelder, journalist og fortaler for det nye nordiske køkken Andrea Petrini var moderator på eventet. 

Panelisterne fortalte blandt andet om, hvordan byens restauranter og lokaler er kommet igennem det seneste års udfordringer, og hvad det kommer til at betyde for fremtiden. ”På trods af, at nogle er blevet nødt til at lukke eller ændre strategi, er alle talenterne her stadig”, sagde René Redzepi og fortsatte: ”Det føles som om, alle er fyldt af nye ideer. Det vender tilbage, og det bliver stærkere og bedre end nogensinde. Jeg er meget håbefuld og spændt på at spise i København igen”. 

”Jeg mener, at det sted Københavnsk gastronomi bevæger sig hen nu, er endnu mere interessant end der, hvor vi kom fra”, tilføjede Matt Orlando.

Læs mere på VisitDenmarks hjemmeside...