meyerco2vaerktoej

Nyt værktøj måler hver bønne og ært hos Meyers

Meyers arbejder på en ny bæredygtighedsstrategi, der skal sætte cateringkoncernen i spidsen for Danmarks grønne fødevareomstilling. Den målsætning er blevet målbar med et nyt CO2-værktøj designet til kantinekoncernen

Groft sagt skal der i 2030 være halvt så meget CO2 på tallerkenen som i 2018, når madkoncernen Meyers anretter måltidet. Det er målet i en ny klimastrategi fra landets næststørste kantinevirksomhed, der samtidig har investeret i et værktøj, som skal måle CO2-udslippet ned til den mindste champignon, skriver Børsen.

“Idéen har hele tiden været et grøntsagsbaseret køkken, der ikke er en afstraffelse i munden. Så går folk også mindre op i, hvor mange gram kød de putter i kæften. Og vi er siden rykket ind på et business to business-marked, hvor vi oplever stigende efterspørgsel på at kunne opgøre klimabelastning,” fortæller Claus Meyer.

Meyers udleder i dag 3,5 kg CO2, hver gang den serverer 1 kg mad, hvilket er 10 pct. lavere end basisåret for målingerne, 2018.

Læs hele historien her.