window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', function(event) { if (CookieInformation.getConsentGivenFor('cookie_cat_marketing')) {
} }, false);
Green Restaurant
GREETS
Green Key
Green Restaurant
Green Sport Facility
Green Tourism Organization
Green Camping
Green Attraction
FOR MEDLEMMER
image/svg+xml
MENU
CLOSE
Om GREEN RESTAURANT
+
Baggrund
Kriterier
I guld, sølv og bronze
Kontrol
Hvem står bag?
Klar til at finde grønne spisesteder?
Gå til søgning
Grønnere mad
+
Klimaorienterede kostråd
Mindre madspild
Mere økologi
Bæredygtige fisk
Lokale råvarer
Sæsonens råvarer
Mærkede råvarer
Emballage og engangsservice
Mere postevand og mindre kildevand
Sæsonens frugter og grøntsager
Mærke for Dyrevelfærd
Klar til at finde grønne spisesteder?
Gå til søgning
Restaurant og cafe
+
Bæredygtige råd på restaurant
Gå efter økologi og Det Økologiske Spisemærke
Den bæredygtige cafe
Klar til at finde grønne spisesteder?
Gå til søgning
Catering og kantine
+
Mad til fest
Mad i kantine
Mad til større arrangementer
Klar til at finde grønne spisesteder?
Gå til søgning
Takeaway
+
Festivaler, koncerter og sportsbegivenheder
Fastfood
Mad på farten
Klar til at finde grønne spisesteder?
Gå til søgning
Bliv medlem
+
Flere tilfredse kunder
Om miljøarbejdet
Hvordan ansøges?
Hjælpeværktøjer til miljøarbejdet
Kan du spare penge?
Hvad koster det?
Forum for inspiration
Kontakt
Nyt
+
...om grønne spisesteder
Green Restaurant
Nyt
...om grønne spisesteder
2018
08
Ministeren etablerer ny tænketank for bekæmpelse af madspild
Undersøgelse på 42 hoteller viser gevinst ved madspildsindsats
2019
11
Aamanns får Det Økologiske Spisemærke i sølv
2020
September måneds frugter og grøntsager
Oktober måneds frugter og grøntsager
December måneds frugter og grøntsager
November måneds frugter og grøntsager
02
Dansk stjernekok giver grønne tæsk til michelin guide: Det er for pinligt
Sunset siger farvel til 3 mio. sugerør, 3 mio. sodavandslåg, 150.000 ...
03
Regeringens klimapartnerskaber også med fokus på madspild
Sunset Boulevard vil dyrke salaten i restauranterne
Fastfood-kæde dropper plastiksugerør
Fødevareminister Mogens Jensen bakker op om Green Restaurant
04
Undersøgelse om terrasseopvarmning i Frankrig
Uforløst klimapotentiale i professionelle køkkener
De officielle kostråd og bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig
April måneds frugter og grøntsager
Vidste du at Danmark har et Dyrevelfærdsmærke?
Sådan sparer du på vandet - også under coronakrisen
Cofoco var første restaurantkæde med 100 % grøn elektricitet
Burger King begrænser plastik ved at lade sugerør og låg blive et tilvalg
05
Danish Crown tager nu et skridt mod ansvarlig og bæredygtig soja
Sinatur med i økologisk ambassadørkorps
Maj måneds frugter og grøntsager
06
Burger King i Danmark vil spare energi ved at suge energi ud af luften
Sunset Boulevard: Øget bæredygtigt fokus og bedste resultat i ti år
Økologisk restaurant kommer styrket ud af coronakrisen
Cofoco producerer bæredygtig kaffe i Mexico
Letz Sushi har indgået aftale med Dansk Alliance for Ansvarlig Soja
Adams Aamanns nye kogebog med grønne retter er ude nu
Juni måneds frugter og grøntsager
07
Sunset Boulevard siger farvel til 3,8 millioner engangskopper
Juli måneds frugter og grøntsager
08
Frankrig forbyder varmelamper på barer og restauranter for at hjælpe klimaet
August måneds frugter og grøntsager
Engangsservice bliver dyrere efter plastikforbud
09
LETZ SUSHI lancerer nyt pantmærke
Stop madspild: Mere end 200 kuverter blev reddet på Hindsgavl
10
Fødevareminister: Mindre madspild skal ske frivilligt
Sunset Boulevard og Growing Trees Network planter 150.000 træer om året i et nyt tæt samarbejde
11
Regeringen vil ikke indføre to vegetardage i statens kantiner
Penge klar til bornholmske restauranter, der gerne vil være grønne
12
Arla fjerner plastikskruelåg af 74 mio. kartoner med økologisk mælk
Sugerør og glas af plastik til Slush Ice på vej væk
Flammen opruster nu også i kampen mod madspild
Friland går frem trods coronakrise
Finanslovsaftale med 45 mio. kr. til fremme af økologi
Gratis udlevering af poser forbydes ved årsskiftet
2021
Marts måneds frugter og grøntsager
Februar måneds frugter og grøntsager
01
Januar måneds frugter og grøntsager
Burger King satsning kan bringe plantebøffer til Latinamerika, Kina og Caribien
I Mexico City er et forbud mod engangsplastik trådt i kraft
Slut med gratis bæreposer
Bæredygtige restauranter i Danmark
Spis grønt: CO2’en skal ned med nye officielle kostråd
Tomater dyrket i danske drivhuse udleder generelt langt mere CO2 end tomater fra Sydeuropa
WWF: Letz Sushi tænker fremad med bæredygtige fisk
Pas på faldgruberne med bioplastik
Tillykke til hele Danmark Ø-mærke som er fyldt 30 år
02
Smid heller ikke bioplastik i naturen
CONCITO udgiver ny database om fødevarers klimabelastning
McDonalds tager den kødfri vej: Tester plantesulten hos danskerne
593 ton CO2 har Letz Sushi sparet siden 2017
Få hjælp til at søge om Green Restaurant og spar penge på grøn omstilling
Guide: Hvad skal du spørge din fisk om?
TV2/Lorry-indslag om bæredygtig takeaway
03
Metalboks mulig løsning på bæredygtig takeaway
Sunset planter knap 30.000 træer i ny skov i stedet for legetøj til børn
Sunset Boulevard har sagt helt farvel til legetøj i børnemenuen af hensyn til miljøet
Hvilke poser koster 4 kroner?
04
Arla spande kan nu genbruges i køkkener til opvarmet mad
Blog: Udfasningen af takeaway-emballage er ikke lige til
Øget forbrug af engangsbeholdere under corona
Nye initiativer skal sikre mere genanvendelse af emballage
Event satte fokus på gastronomi og bæredygtighed
Nyt værktøj måler hver bønne og ært hos Meyers
Svaneke Bryghus verificeres som CO2-neutralt bryggeri
05
Søhuset Konferencecenter genåbner med Stig Nielsen som ny gastronomisk profil
2,4 milliarder mundbind i Danmark
Bæredygtige restauranter: Ny mærkning certificerer spisesteder fra øst til vest
Spis for klimaet, når du går på restaurant
Jespers Torvekøkken sparer 700.000 kr. på minimering af madspild med nye salatskåle
To bornholmske restauranter får Green Restaurant
Restauranter og hoteller vil bruge mindre plastik
06
Cafe er indrettet med udelukkende genbrug
Kom på SusDaneable-webinar om bæredygtig take away og emballage
Danmark har fået endnu en madspildsapp til restauranter
Nye guides hjælper danskerne til bedre plastikvaner
Webinar: Hvad betyder producentansvar på emballage og takeaway for jer?
Video: Brohuset ved Hammershus modtager GREEN RESTAURANT
07
EU forbyder flere typer af plastikbestik og sugerør
08
Comwell intensiverer kampen mod madspild
Video: Restaurant Svaneke Bryghus første som modtager GREEN RESTAURANT bronze
Bæredygtighed vinder indpas blandt restauranter
09
Nu bliver det endnu nemmere at modtage og donere gratis overskudsmad
Kun 10 kommuner er klar med ens sortering til tiden
10 konkrete råd til bæredygtig bespisning fra VisitAarhus
Pulje åben for ansøgninger: Millioner til øko-omstilling og udbredelse af Det Økologiske Spisemærke
6 nye grønne femkløvere fra Michelin styrker Danmarks grønne brand
Meyers klar med en ambitiøs bæredygtighedsstrategi
McDonalds dropper plastik i Happy Meals
Pant Z er et ‘pantmærke’ der giver al plastik værdi
10
HORESTA har indstillet Dragsholm Slot til Landdistriktsprisen 2021
Første veganske produkt hos McDonald’s
Sushikæde har svært ved at overbevise forbrugerne om bæredygtig fisk
Økologisk spisemærke skal ud på restauranterne
Nyt samarbejde forvandler skæve overskudsgrøntsager til frokost i kantinen
Burger King har lanceret plantebaserede nuggets i USA
11
Christian Puglisi kritiserer Michelinguidens grønne stjerner
Nu kan du få hjælp til at blive miljømærket med Green Restaurant
Behov for større skridt mod et mere bæredygtigt fiskeforbrug
Nyt madspilds-mærkat på over én milliard varer
Arla gør i en ny strategiplan klar til en række milliardinvesteringer
Fødevareminister Rasmus Prehn deltog i fremstød for dansk økologi i Sverige
12
Danmark går forrest mod globalt madspild
Fiskeriforening, Akvakultur og L&F ønsker klimamærke på EU-niveau
Plantebranchen: Det skal være ulovligt at markedsføre klimakreditter
Konferencecenter har slagtet branchens hellige ko: den røde bøf!
Hvad betyder det udvidede producentansvar for dig?
Ny vejledning for generiske klimaanprisninger og kostråd
Sunset Boulevard siger nej tak til ligegyldigt legetøj
Grønne retter sikrer Sticks'N'Sushi succes i Tyskland
Nachbar er første spisested i København med miljømærket Green Restaurant
Ny forening vil sikre, at emballagen får nyt liv
Søhuset Konferencecenter donerer julemåltider til lokal NGO
2022
01
Ny bæredygtig hotel- og restaurantskole og gastronomisk campus på vej i København
Den økologiske vækst mister fart
Too Good To Go kritiseres af aktivister
Sådan sparer i på energien til køl - temadag
Coca-cola pet flaske produceres af 100 procent plantebaseret plast
02
Espresso house jagter sidste bid af plantebaseret ambition
Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke
Grøn kokkekonkurrence Nordic Green Chef får verdenspremiere på Foodexpo
Sådan gør du dine unge medarbejdere til ambassadører for din virksomhed
Genbrugelig takeaway emballage skal være det nemme alternativ
Nye kostråd skal sænke klimaaftrykket fra de professionelle køkkener
CO2-udslip pga madspild udgør op imod 3 % af dansk CO2-emission
Nyt datomærkningsinitiativ får flere til at bruge sanserne
Hvordan kan affaldet sorteres i en restaurant med sparsom plads?
03
Iværksættere får engangsemballage ud af systemet
Aamanns har netop modtaget certificering med Det Økologiske Spisemærke i Sølv
Slut med flaskevand - Svanemærket skærper kravene
FoodExpo tester det økologiske spisemærke
Sunset vinker farvel til 70.000 plastiklåg om året
Green Restaurant til The Buddha Bowl Project i Vejle
04
Bøfhus skal være både til grønt og gris
Ny messe om affald, ressourcer og cirkulær økonomi
Stor købe- og virkelyst på nordens største fødevaremesse
Flere skal gå efter Det Økologiske Spisemærke, når de spiser ude
Madspild: National idéudviklings-konkurrence
Sunset Boulevard planter dansk skov - når gæsterne køber en børnemenu
Webinar om måling og reducering af madspild
05
Ny analyse går i dybden med økologi og bæredygtighed
New Loop cirkulært retur system til take away indpakning
Gode ideer til kommende klimamærke?
Max Burger lancerer tre nye kødburgere tæt på bæredygtighedsmål
McDonalds vil satse på klima og planteburgere
Database fra CONCITO gør os klogere på fødevarers klimabelastning
Meyers måler deres klimaaftryk
AB Catering, BC Catering og Incos CO2-beregner hjælper kunderne med klimaregnskab
Unilever har udarbejdet et værktøj, så du kan se hvordan din menu påvirker miljøet
06
Webinar: Hvad mener forbrugerne om bæredygtigt take-away emballage?
Danmark har fået et statskontrolleret mærke for mere skånsomt fiskeri
Jespers Torvekøkken: "Madspild er ikke fedt, og uden bæredygtighed kan vi i længden ikke klare os"
Både private og de offentlige køkkener vil have mere økologi på menuen
Glassugerør rengjort med ultralyd vinder frem på restaurationer
Overordnede råd om bæredygtigt mad
CO2-vejledning ved transport af fødevarer
Mange Green Key virksomheder med Det Økologiske Spisemærke
EU-forordning om madspild 2021
Tænketanken ONE\THIRD
Bedre velfærd med Friland
HORESTA har gennemført madspildskampagne
WWF Verdensnaturfondens Fiskeguide
Køb fisk med MSC-mærket
FairTrade-Mærket
Hvad er genteknologi egentlig?
Dyrevelfærdsmærket - Køb ind med hjertet
Sunset Boulevard planter 5000 træer
CO2-udledning ved fødevarer
HORESTAs restaurantnetværk mødtes for at dele viden
07
Danmarks første genbrugelige pizzaæske er på trapperne hos Domino’s
Vegansk fast food er populært
08
Gode ideer til kommende klimamærke?
HORESTA bakker op om forsøg med pant på emballage
ISS opnår som nordens første grøn miljøcertificering på kantine
09
Restaurantkursus: Sådan nedbringer du udgifterne til køl og frys
Video: Comwell bakker op om national madspildsdag
Køkkenchef med grønne værdier overtager hotelkøkken
10
SushiMania er første restaurantkæde med Green Restaurant-certificering
HORESTA imod forbud af varmelamper, men for energibesparelser
11
Sunset Boulevard skruer ned for temperaturen
4 ud af 10 danskere vil betale ekstra for bæredygtighed på restauranter og caféer
Plantetopmøde baner vej for flere grønne tallerkner i de professionelle køkkener
Sunset Boulevard øger børnemenu-salget markant efter udfasning af legetøj
HORESTA: Bæredygtighed er en styrkeposition i restauranterhvervet
Fem Meyers kantiner certificeret med Svanemærket
12
BRASSERIE CARL får Green Restaurant mærket i bronze
Gasolien burgere bliver vegetarisk
2023
01
MSC giver Årets Guldfisk til Letz Sushi
Visitor: Bæredygtig sushi på SushiMania i Nordjylland
Fødevaremessen Madværkstedet med fokus på events og bæredygtighed
Slut med engangsemballage på franske restauranter
02
Meyers tildeles B-Corp
Aarhus indfører pant på takeaway-emballage
Ny økologisk salatbar rykker ind på Guldsmeden Axel
03
Fremtidens grønne tallerken i fokus på madværkstedet
Sunset Boulevard lancerer plantebaseret bøf med hampefrø
Burger King på Rådhuspladsen bliver vegetar i en måned
Ny rapport: HORESTA og Miljøstyrelsen har undersøgt gæsternes affaldsvaner
Flere danskere kender til Det Økologiske Spisemærke
04
Deltag i masterclasses med Planteløftet 2023
Scandic vil bekæmpe madspild med ny teknologi
Webinar: Sådan får du Det Økologiske Spisemærke
Virksomheden Dansk Tang har svært ved at følge med den høje efterspørgsel
Dansk kaffevirksomhed er de første i verden med ny genbrugsemballage
05
Restauranter har bæredygtighed på menuen
06
Sunset Boulevard vil plante mikroskove i byerne
Din to go-kaffe kan snart drikkes af en pantkop
4 nye grønne femkløvere fra Michelin - til de eksisterende 14 - styrker Danmarks grønne brand
10
HORESTA: Branchen står klar til at aftage meget mere dansk grønt
Opskrifter, som gør det nemt og ligetil at lave mad efter kostrådene
Branche med fælles opråb: vil genbruge takeaway-emballage
Plastiksugerørets afløser fyldt med kemikalier
Flere restauranter skifter varmelamper ud med varmehynder og sparer penge og energi
11
New York sagsøger Pepsi for affald i naturen
New Loop modtaget støtte fra Erhvervsfremmebestyrelsen
Tyskland kopierer Danmarks økologiske spisemærke-koncept
Regeringen lukker Det Økologiske Spisemærke få dage før den præsenterer sin nye økologistrategi
12
Det Økologiske Spisemærket er reddet
2024
01
Foodexpo styrker sit fokus på bæredygtighed
Nu kan aarhusianerne drikke kaffe af pantkopper
Hotel Fårup får Det Økologiske Spisemærke i sølv
Kursus i sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
Om GREEN RESTAURANT
Baggrund
Kriterier
I guld, sølv og bronze
Kontrol
Hvem står bag?
Grønnere mad
Klimaorienterede kostråd
Mindre madspild
Mere økologi
Bæredygtige fisk
Lokale råvarer
Sæsonens råvarer
Mærkede råvarer
Emballage og engangsservice
Mere postevand og mindre kildevand
Sæsonens frugter og grøntsager
Mærke for Dyrevelfærd
Restaurant og cafe
Bæredygtige råd på restaurant
Gå efter økologi og Det Økologiske Spisemærke
Den bæredygtige cafe
Catering og kantine
Mad til fest
Mad i kantine
Mad til større arrangementer
Takeaway
Festivaler, koncerter og sportsbegivenheder
Fastfood
Mad på farten
Bliv medlem
Flere tilfredse kunder
Om miljøarbejdet
Hvordan ansøges?
Hjælpeværktøjer til miljøarbejdet
Kan du spare penge?
Hvad koster det?
Forum for inspiration
Kontakt
Map Search
Sitemap
Map Details
News Search
Search
Søg
404