Restaurationsbranchen har øget fokus på bæredygtighed, og mange restauranter gør en aktiv indsats for at tilberede mere miljøvenlig og bæredygtig mad.

Flere gæster træffer eller ønsker at træffe det bæredygtige valg - også når de vælger spisested.

Nu gøres det nemmere at belønne spisesteder, der gør en ekstra miljøindsats og for gæsterne at finde disse restauranter.  

GREEN RESTAURANT er et nyt værktøj til at sætte fokus på den bæredygtig mad og tilberedning. Hvor mange mærker fokuserer på enkelte dele, som økologi, madspild eller energiforbrug, fokuserer GREEN RESTAURANT på helheden med kriterier indenfor 12 områder fra madspild, vand- og energiforbrug til valg af råvarer.
 
Bygger på Green Key koncept
Frilufsrådet og HORESTA har tidligere skabt Green Key, som er en miljømærkningsordning for hoteller, som nu er udbredt i over 60 lande og tildelt mere end 3.000 turistvirksomheder. Erfaringer fra Green Key er brugt som fundament for den nye ordning. Da Green Key primært fokuserer på konference- og overnatningssteder og især hoteller, er der behov for en ordning, som fokuserer på restauranter og gør det nemt for gæsterne at finde det mere bæredygtige restaurant.
 
Derfor har HORESTA sammen med Friluftsrådet udviklet en klon af Green Key målrettet restauranter og spisesteder under navnet ”GREEN RESTAURANT”.

Troværdig ordning...
For HORESTA og Frilufstrådet er det vigtigt, at det er en troværdig ordning, og derfor bygges der på et anerkendt koncept som Green Key, hvor der er strikse kriterier, en troværdig ansøgnings- og kontrolproces, hvor ansøgerne behandles og godkendes af en Jury og hvor de løbende tjekkes efter tidelingen.
 
...og tæt på branchen
Men det er vitalt, at ordningen er tæt på branchen og er nem at gå til, markedsføre og forstå for gæsterne, og derfor fremmes ordningen i samarbejde med spisestederne.