Sunset

Sunset Boulevard har sagt helt farvel til legetøj i børnemenuen af hensyn til miljøet

Siden efteråret 2020 har det været slut med legetøj, når man bestiller en børnemenu hos Sunset Boulevard. I stedet vil Sunset Boulevard plante træer i danske folkeskove, som fremtidige generationer får glæde af.

Fastfood-branchen bliver ofte betegnet som en af de største distributører af legetøj på verdensplan. Fælles for legetøjet, der bliver uddelt sammen med børnemenuerne, er, at det sjældent holder særligt længe, og ender i affaldsspanden efter ganske kort tid.

Farvel til legetøj

Nu har den danskejede fastfoodkæde Sunset Boulevard sagt fuldt stop for plastikdimser, papirmøller og andet legetøj på børnemenuen.

”Som en af Danmarks største fastfoodkæder føler vi, at vi har et ansvar for den planet, vi efterlader. Og selvom børnene er glade for legesagerne, er det også for langt størstedelens vedkommende noget helt unødvendigt pap og plastik. Derfor er de sidste stykker legetøj langet over disken i Sunset Boulevard,” siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

Plantning af skov i stedet

I stedet bidrager Sunset Boulevards gæster fremover til etablering af folkeskove, når de køber en børnemenu i restauranterne.

”Allerede det første år forventer vi at plante 150.000 træer. Det svarer til ca. 65 fodboldbaner folkeskov. Og selv om det ikke er det samme, som at få endnu et stykke legetøj, håber vi, at det kan være med til at gøre en lille forskel for det samfund, vi er en del af. Hvem ved, måske kan vi en dag få inspireret andre aktører i branchen til at følge trop? ” siger Jens Broch.

Andre bæredygtighedstiltag hos Sunset

Sunset Boulevard har siden 2018 arbejdet på at styrke bæredygtighed og mindske restaurantkædens aftryk skridt for skridt. Det har blandt andet betydet et farvel til plastiksugerør og engangskopper til sodavand, plastiklåg, plastiksalatbakker og en kraftig reduktion af emballagen, når gæsterne nyder deres måltid i restauranterne.

Afskeden med legetøj på børnemenuen betyder dog ikke, at de mange familier, der hver dag besøger Sunset Boulevard, kommer til at mangle underholdning.


”Vi stopper udleveringen af legetøj i vores børnemenuer, men legen stopper IKKE. På bakkeservietten er der små opgaver og spil, og så har vores gode venner fra Bog & idé lånt os en masse sjove spil, som man kan spille i restauranten igen og igen,” siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.