DrinkingWater Web.jpg

Spis for klimaet, når du går på restaurant

Ny nordisk organisation gør det nemt for enhver at gøre en forskel for klimaet, når de går på restaurant eller køber måltidskasser.

Nu kan restaurantgæsterne være med til at spise for klimaet. Den internationale nonprofit-organisation Zero Foodprint åbner i Danmark med stor opbakning fra branchen og de første tegnede medlemmer af fremsynede restauranter, caféer, kantiner og madvirksomheder: Simple Feast, Gasoline Grill, Amass, La Banchina, Il Buco, The Syrup Company, Restaurant 56 grader, Hahnemanns Køkken og Mikkeller, skriver de i en pressemeddelelse.

“Danskerne går mere og mere ud at spise, og der er et behov for, at restauranter tager det første skridt i forhold til at ændre det miljøbelastende madsystem. Vi fornemmer, at folk gerne vil være med til at gøre en forskel, så dette er et bæredygtigt tiltag for restauranter og madvirksomheder, der kommer både klimaet og gæsterne til gode. Vi kan se fra Zero Foodprint i USA, at forbrugerne ønsker at være en del af løsningen samtidig med, at restauranterne kan se fordelene - eksempelvis når nogle af deres egne producenter pludselig kan forbedre deres produktion. Zero Foodprint handler på mange måder også om at skabe en cirkulær økonomi,” fortæller direktør i Zero Foodprint Nordic, Cindie Christiansen.

Konceptet er simpelt: Når du køber mad eller spiser hos et Zero Foodprint Nordic-medlem, betaler du 1% ekstra, som går til klimaeffektive jordbrugsprojekter. Helt konkret betyder det eksempelvis, at din burger hos Gasoline Grill bliver ca. 1 kr. dyrere. Du kan vælge den ekstra procent fra på regningen, hvis du ikke ønsker at betale den. Zero Foodprint Nordic udvælger sammen med eksperter og konsulenter de regenerative landbrugsprojekter, som får støtte til deres arbejde.