Svanekebryghustv2bornholm

To bornholmske restauranter får Green Restaurant

Tre danske restauranter har været de første til at få Green Restaurant - hvoraf to af dem er bornholmske.

De tre første spisesteder har modtaget "Green Restaurant", som gives til restauranter, der lever op til hele 12 forskellige krav indenfor miljø og bæredygtighed. Herunder blandet andet vand- og energiforbrug, valg af fødevarer, madsplid og affaldssortering. 

De første virksomheder, der har kunne modtage certificeringen, er det bornholmske Svaneke Bryghus og Brohuset på Bornholm samt MS Smag i Esbjerg. 

- Det er helt fantastisk, at Bornholm kan gå forrest i det her. Det er noget, vi har arbejdet på i lang tid. Hele den her fortælling om Bornholm. Og kan vi nu bygge endnu mere bæredygtighed på, så er det et plus, siger Svaneke Bryghus' restaurantchef Morten Borup Carstensen til TV2/Bornholm. 

Han håber på, at nyheden om den nye certificering vil nå ud til flere bornholmske restauranter:

- Det føles jo helt fantastisk. Jeg vil gerne opfordre andre restauranter til at gøre det, selvom ansøgningsprocessen kan virke uoverskuelig. Giv jer i kast med det, og bed eventuelt om hjælp fra Bornholms Landbrug og Fødevarer, afslutter han. 

Se eller gense indslaget fra Svaneke Bryghus her...