MichelinFemkløver.jpg

6 nye grønne femkløvere fra Michelin styrker Danmarks grønne brand

Flere danske og udenlandske turister efterspørger grønne turistprodukter herunder spisesteder. Tildelingen af grønne femkløvere fra Michelin til 6 nye danske spisesteder, som supplement til de eksisterende 9, styrker Danmarks ´grønne image yderligere.

Mange Michelin stjerner har ikke kun styrket Danmarks gastronomiske brand. Med de sammenlagt 15 grønne femkløvere fra Michellin også kaldt MICHELIN Green Star og hvor af de 6 er helt nye, har Danmark styrket sit grønne brand yderligere.

Flere grønne kløvere end Norge og Sverige

Danmark har sammenlagt flere grønne kløvere end de nabolandene, som vi normalt sammenligner os med. I Norge har de 6 grønne femkløvere, i Sverige har de 10, i Finland er der 3 og Holland har 6. Vores store tyske nabo mod syd har dog 52 femkløvere med den grønne farve, kun overgået af Frankrig med 81.

Turister vælger efter det grønne

Undersøgelser fra VisitDenmark viser, at Danmark har et grønt og bæredygtigt image hos vores nærmarkeder, og at flere turister vælger ferie efter det grønne. Det gælder både destinationer og overnatningssteder med en grøn profil eller miljømærke, men da Danmark samtidig er kendt for høje niveau indenfor gastronomi giver de mange grønne femkløvere en synergi mellem mad og bæredygtighed.

Læs også: Turister efterspørger miljøcertifikater som Green Key på overnatningssteder og destinationer

De 6 nye med den grønne femkløver

De fik den grønne femkløver for bæredygtighed i 2021

Eksisterende spisesteder med den grønne femkløver

De 9 øvrige med den grønne femkløver er: