_HSP1487_hi.jpg

Nu bliver det endnu nemmere at modtage og donere gratis overskudsmad

En ny, seriøs løsning på madspild, Stop Spild Af Mad’s nye gratis portal GratisMad.dk har set dagens lys.

En ny og meget nemmere måde at modtage og donere frisk og god overskudsmad på – og samtidig støtte sit lokalsamfund. Det er nu en realitet takket være den ny landsdækkende gratis portal, GratisMad.dk, fra forbrugerbevægelsen og foreningen Stop Spild Af Mad.

Portalen blev for nylig indviet af Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, Projekt Hjemløs og Stop Spild Af Mad i to store REMA 1000 supermarkeder i København.

“Der bliver smidt over 800 tusinde tons god mad ud om året i Danmark. Det er et helt vildt tal. Jeg synes derfor, at det er super positivt, hvis vi kan bekæmpe madspild samtidig med, at vi bekæmper madfattigdom. Stop Spild Af Mad er en af de organisationer, der gør problemer til løsninger. Det er et eksempel på, hvordan virksomhederne, forbrugerne og samfundet spiller sammen. Jeg håber, at dette initiativ kan give inspiration til at forankre indsatsen mod madspild i lokalsamfundene i Danmark – det ser jeg store perspektiver i for fremtiden,” siger Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn.

Via portalen GratisMad.dk får lokale maddonorer mulighed for både at støtte deres lokalsamfund og samtidig spare CO2 og transport, da GratisMad.dk er en lokal løsning, som ikke kræver lang transport, stort lager og omfattende logistik. Det nytter f.eks. ikke at transportere en kvart palle mad fra én landsdel til en anden, hvorimod det nemmere kan gøres lokalt.

Platformen GratisMad.dk vil også automatisk sørge for, at overskudsmaden bliver jævnt fordelt ud til alle på en demokratisk og retfærdig måde, så alle lokale modtagerorganisationer og initiativer – også dem som måske ikke er helt så gode til at gøre opmærksomme på sig selv i medierne – får samme mulighed for at modtage overskudsmad som de store og kendte. Derved er GratisMad.dk en landsdækkende løsning, som fungerer retfærdigt, demokratisk og lokalt.