Møde2

Arla gør i en ny strategiplan klar til en række milliardinvesteringer

I en ny strategiplan fra Arla gør de klar til milliard investeringer. Dette vil gøre mejeriprodukterne mere bæredygtige. Regningen vil i de kommende år blive sendt videre, da det vil resultere i højere priser på mejeriprodukter.

Arla vil i de kommende år investere over 30 mia. kr. i projekter, der kan gøre mejerivarerne mere bæredygtige. Det betyder samtidig, at det vil blive dyrere at producere produkterne, og derfor vil priserne på mejerivarer gradvist stige. Det skriver FødevareWatch.

"I de kommende år bliver det dyrere at producere mælk. Ikke på grund af de ekstraordinære omkostningsstigninger, vi ser lige nu, men fordi der underliggende vil være en mere strukturel inflation som følge af øgede omkostninger til bæredygtighed. Der er ikke tale om voldsomme tal, men vi kommer ikke udenom, at der er en regning, og den venter vi at kunne sende videre i form af højere salgspriser på vores produkter," siger Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla.