Michelinfemkloever

Christian Puglisi kritiserer Michelinguidens grønne stjerner

Ifølge ham ringer Michelin-kontrolløren og spørger, om restauranten er bæredygtig, og svarer restauranten ja, så får den en grøn stjerne.

Christian Puglisi, der er kok og har drevet den nu lukkede Michelinrestaurant Relæ, kritiserer Michelinguidens grønne stjerne, som også betegnes firkløveren.

Den nu lukkede restaurant Relæ har selv fået tildelt en af Michelinguidens grønne stjerner, som anerkender restauranter for bæredygtighed, men Christian Puglisi, der er kok og drev michelinrestauranten, kritiserer guiden for halvhjertede metoder. Det skriver Politiken.

Ifølge ham ringer kontrolløren og spørger, om restauranten er bæredygtig, og svarer restauranten ja, så får den en grøn stjerne.

”Kernen i måden, vi tænker, at Michelinguiden gerne vil have os til at lave mad på, skaber madspild. Det handler om, at alt skal være helt perfekt og skåret ud i firkanter og se godt ud. Det pisser mig af, at de, der har defineret gastronomien i så mange årtier, nu vil tale om bæredygtighed, men ikke gør det på en ordentlig måde,” siger Christian Puglisi.