reportage-24

Aamanns får Det Økologiske Spisemærke i sølv

Med et ønske om at tage sin virksomhed i en endnu mere bæredygtig retning har Adam Aamann fået økologicertificeret store dele af sine forretninger med en økologiprocent på 60-90 %. Dermed skærper Adam Aamann den kurs, han har navigeret efter siden åbningen af Aamanns Deli & Take Away i 2006.

Hvis restauranterhvervet skal hjælpe den bæredygtige udvikling yderligere på vej, kan det være en idé med nye samarbejder.

Den svenske restaurant Restauranglabbet, eller ”restaurantlaboratoriet” som det ville hedde i Danmark, har sat sig for at udvikle nye bæredygtige løsninger, der kan bidrage til at indfri FN’s 17 verdensmål.

Hos Aamanns har man altid lavet mad efter sæsonen og brugt danske råvarer af god kvalitet. Dyrevelfærd har altid vægtet højt og alle korn- og mejeriprodukter har været økologiske i årevis.

Nu har Adam Aamann taget skridtet fuldt ud og fået økologi-certificeret store dele af sin virksomhed. Det er Aamanns Deli & Take Away, frokost-restauranten Aamanns Etablissement, eventstedet Aamanns Køkken på Refshaleøen samt Aamanns Frokostordning, der alle har fået Det Økologiske Spisemærke i sølv og som nu kan bryste sig af en økologiprocent på 60-90 %. 

”Kvalitet og velsmag vil altid være vores primære kompas. Med et stigende kvalitetsniveau i de økologiske råvarer, er vi nu et sted, hvor vi kan introducere mere økologi og bibeholde den samme gode smag. Der er ingen grund til at lade være”, siger Adam Aamann.

Økologicertificeringen omfatter blandt andet smørrebrød og catering fra Aamanns Deli & Take Away samt de over 700 kuverter Aamanns Frokostordning tilbereder dagligt.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er en stor administrativ opgave at blive certificeret, men det er et ansvar, vi gerne løfter. Vi ville som virksomhed ikke tage vores kunder eller medarbejdere seriøse, hvis vi ikke kiggede vores forbrug og aftryk efter i sømmene”, fortæller kokken og restauratøren.