arbejdsglaede

Undersøgelse om terrasseopvarmning i Frankrig

I forbindelse med den franske kommunevalgkamp var der forslag om at forbyde udendørsopvarmning - især i Paris. I den forbindelse blev det undersøgt, hvor udbredt opvarmning af terrasser er. Green Key Danmark har tidligere lavet en guide til at minimere energiforbruget.

HORESTA´s søsterorganisation GNI hat spurgt deres medlemmer om deres brug af terrasseopvarmning  på hoteller, caféer og restauranter i Frankrig. Baggrunden er et forslag om at forbyde denne form for opvarmning. 

I Frankrig efterspørger kunderne opvarmning af terrasser, og derfor er 78 % af medlemmerne imod et forbud, da mange vurderer, ​​at de vil miste kunder, hvis terrasser ikke opvarmes længere.

44 % af de adspurgte benytter i følge undersøgelen opvarmning, hvor det i Paris er hele 75 %. 60 % anvender energibesparende systemer, hvor der hurtigt opvarmes og dermed reduceres CO2-udslippet. I 2/3 af tilfælde placeres  varmekilden i ”tætte” terrasser med markise og / eller skærme for at undgå energispild. Desuden har 24 % af de adspurgte underskrevet grønne energikontrakter.

Læs: Udendørsopvarmning med omtanke for miljøet

Terrassevarmen bruges primært i kolde måneder - fra oktober til april - og kun 10% bruger terrassevarme hele året. 40 % har tændt varmen ved gæsternes ankomst, mens 47 % tændes, når det efterspørgses.