tv2bornholmde3tjenere

Penge klar til bornholmske restauranter, der gerne vil være grønne

Bornholm kan komme i front med bæredygtige spisesteder og madoplevelser. Målet er at en række spisesteder skal mærkes med Green Restaurant

HORESTA, Destination Bornholm, Gourmet Bornholm og Bornholms Landbrug og Fødevarer er gået sammen om at udvikle de bornholmske fødevareoplevelser i en bæredygtig retning. 

De peger på, at selvom mange i turismeerhvervet allerede tænker bæredygtigt, så er antallet af certificerede spise- og overnatningssteder lille på Bornholm, så nu skal udvalgte spisesteder mærkes med Green Restaurant udbudt af HORESTA. 

I første omgang er målet, at alle bornholmske fødevarevirksomheder skal have viden om, og inspiration til, hvordan de kan arbejde med bæredygtighed. Derudover sigter initiativtagerne mod, at kunne give 2-3 spisesteder på Bornholm mærkatet "Green Restaurant" i 2021 og 2022. 

Det vil "De Tre Tjenere" i følge restaurantejer Loftur Loftsson (billedet øverst) gerne være med til at nå.

Benny Schou fra HORESTA Bornholm ser også muligheder i projektet: 

- Branchen er trængt af Covid-19. Men jeg håber alligevel, at mange vil tage i mod projektet som en mulighed for at kigge ind i den tid, som kommer efter Covid-19. Bæredygtighed får betydning, når vores fremtidige gæster vælger spise- og overnatningssted, fremgår det fra Benny Schou i en pressemeddelelse. 

Se udsendelsen her..

Og hør Elisabeth Falk fra Miljø og Fødevarer fortælle om initiativet...