_hsp1641_hi

Pulje åben for ansøgninger: Millioner til øko-omstilling og udbredelse af Det Økologiske Spisemærke

Professionelle private og offentlige køkkener kan nu søge økonomiske midler til kompetenceudvikling af køkkenpersonale i landets professionelle køkkener samt udbredelse af Det Økologiske Spisemærke.

Nye puljemidler skal blandt andet være med til at højne økologiprocenten i de mange daglige måltider, der serveres til danskerne ude i landets professionelle køkkener og understøtte udbredelsen af Det Økologiske Spisemærke, som bidrager til økologiudviklingen.

De offentlige køkkeners mere end 800.000 daglige måltider har i flere år været drivkraft i økologisk og klimavenlig omstilling af danskernes mad. Og Fødevarestyrelsen håber, at hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder også hopper med på vognen:

”Puljemidlerne giver gode muligheder for, at endnu flere offentlige køkkener og hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder kan servere flere økologiske måltider. Med den økologiske omstilling får køkkenerne også mulighed for i højere grad at favne både det grønne og De officielle Kostråd”, siger Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Der udmøntes på baggrund af politiske beslutninger i alt 54 mio. kr. fordelt over en fireårig periode (2022-2025) til at støtte kompetenceudvikling i klimavenlig økologiomlægning i professionelle køkkener. De første projekter starter i 2022. Det er Fonden for økologisk landbrug, der administrerer og udmønter midlerne.

Sådan søger du:
Læs mere om hvordan du søger puljemidlerne hos Fonden for økologisk landbrug.

 Køkkenomstilling hos Fonden for økologisk landbrug.

Ansøgningsfristen for at søge tilskud til gennemførelse af projekter i kalenderåret 2022 er den 21. oktober 2021 kl. 12.00. Det kræver nogle overvejelser at skrive en ansøgning, så derfor opfordres køkkener til at gå i gang med processen hurtigst muligt.