nachbarover1

Nachbar er første spisested i København med miljømærket Green Restaurant

Samtidig er det også det første sted, som modtager Green Restaurant i sølv, da Nachbar både lever op til alle obligatoriske kriterier, 70 % af ordningens pointkriterier og lige har opnået Det Økologisk Spisemærke i sølv, som betyder at de serverer over 60 % økologi

Nachbar, som betyder Nabo, er en god og bæredygtig nabo, da de nu er miljømærket med Green Restaurant.

To sølvdiplomer overrakt

Nachbar med direktør Henrik Fabricius Fallentin og drift- og projektchef Tine M. Grønfeldt fik overrakt diplomer for først Det Økologiske Spisemærke og herefter Green Restaurant den 7. december ved møde mellem Fødevarestyrelsen og HORESTA. Begge diplomer er i sølv, der viser at det har over 60 % økologi og opfylder mere end 70 % af pointkriterierne for Green Restaurant.

Nachbar – nyt koncept i ny bygning

Som en del af et helt nyt boligområde i Sydhavnen har Nachbar den fordel at de allerede fra start kan sætte høje og realistiske mål, da stedet har til huse i en moderne energi effektivt byggeri. Nachbar har siden starten af juli 2021 arbejdet meget med økologi og som nævnt fået Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Nachbar er en del af Geppetto Group, som udvikler og driver forretnings- og retailkoncepter indenfor restaurant- og underholdningsverden.

Slutter sig til målrettet miljømærke for spisesteder

Nachbar slutter sig til Green Restaurant, som tidligere på året blev tildelt MS Smag på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og de to bornholmske madsteder  Brohuset ved Hammershus og Svaneke Bryghus Restaurant. Sidstnævnte modtog Green Restaurant i bronze, da stedet i Svaneke har Det Økologisk Spisemærke i bronze og over 50 % af Green Restaurants pointkriterier.

Miljømærke med inspiration fra Green Key

Green Restaurant er Danmarks nye målrettede miljømærke for spisesteder og restauranter, som er opfundet med inspiration fra Green Key på hoteller. Mærket gør det nemmere for restauranten at arbejde med miljø og for gæster at finde spisesteder med fokus på miljø og bæredygtighed.