Grøn kokkekonkurrence Nordic Green Chef får verdenspremiere på Foodexpo

Danske og nordiske kokke og tjenere skal dyste om titlerne som de bedste inden for deres fag, når Nordic Chef and Waiter samt de danske pendanter Årets Kok og Årets Tjener er på menuen ved Foodexpo 2022. Der bliver også sat fokus på de grønne råvarer, når fødevaremessen blænder op for verdenspremiere på den grønne kokkekonkurrence Nordic Green Chef.

Det er ikke kun maden på tallerkenen, der bliver sat under lup, når nogle af Danmarks og Nordens dygtigste kokke mødes i konkurrencekøkkenet på Foodexpo, der finder sted 27.-29. marts 2022 i MCH Messecenter Herning. Også færdigheder som råvarehåndtering, madspild og teknik skal mestres, når Nordens største fødevaremesse blænder op for de prestigefyldte konkurrencer Nordic Chef and Waiter, Årets Kok og Årets Tjener samt den helt nye Nordic Green Chef, der har verdenspremiere på messen.

Ved Nordic Green Chef dyster en kok og en kokkeelev fra hver af de nordiske lande mod hinanden. Konkurrencen er helt uden internationale sidestykker, og derfor har den særdeles stor bevågenhed i udlandet. Forventningsglæden er således tilsvarende stor hos Kokkeforeningen Danmark, der sammen med Nordic Chef Association står bag:

”Enhver kok kan finde ud af at stege en bøf, men hvordan håndterer man garnituren? Med Nordic Green Chef sætter vi fokus på bæredygtighed og grøntsagsbaseret kost - ikke fordi det er trendy, men fordi vi ønsker at bidrage til udviklingen af vores fag. Konkurrencen udfordrer kokkene, og det bliver yderst spændende at se, hvad de kommer frem til, for deres resultater er netop med til at udvikle håndværket og flytte hele branchen, udtaler Anders Heegaard, præsident i Kokkeforeningen Danmark.

Årets Kok og Årets Tjener finder sted 27. marts. Nordic Green Chef udspiller sig 28. marts, og besøgende kan få lov at overvære startskuddet, ligesom man dagen efter kan følge kåringen af vinderen. 29. marts gælder det Nordic Chef and Waiter.

Foodexpo 2022 finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts. Læs mere her…