AB Catering, BC Catering og Incos CO2-beregner hjælper kunderne med klimaregnskab

Som led i den højaktuelle klimadebat og på grund af forespørgsler fra kunder, har dansk Cater, AB Catering, BC Catering og Inco valgt at kommer med deres bedste bud på, hvad de varer, der sælges gennem deres forretning, sætter af klimaaftryk.

På AB Catering, BC Catering og Incos webshop kan du nu på størstedelen af fødevarerne se et CO2-ikon med en værdi pr. produkt. Værdien (fx 1,02) angiver hvor mange kilo CO2, der er udledt pr.kg. drænvægt af den pågældende råvare.

Du vil se, at der indsættes et ”e”, som står for emission eller udledning. Værdien pr. vare – fx 1,02 pr. kg. Peberfrugt – betyder dermed, at produktion, evt. forarbejdning og transport af 1 kg drænvægt af denne vare har udledt 1,02 kg. CO2 eller kuldioxid.

Webshoppen lægges op af ”Den store klimadatabase”, som er lavet af Concito i samarbejde med 2.0 LCA Consultants. I forlængelse er der udviklet en CO2-rapport, hvor der analyseres på diverse fødevarekategorier, gennemsnits CO2e-værdier, mv., som kunder kan få tilsendt.

Læs mere i GREETSTHEFOOD her