oekomaerke

Ny analyse går i dybden med økologi og bæredygtighed

Med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug har Landbrug & Fødevarer i en ny, stor undersøgelse spurgt ind til behov og valgkriterier blandt beslutningstagere i offentlig og privat foodservice og sat fokus på deres arbejde med bæredygtighed og økologi.

Resultaterne viser, at mange deltagere giver udtryk for at have fokus på bæredygtighed i deres arbejde, men deres fortolkninger af, hvad bæredygtighed er, og deres måde at arbejde med bæredygtighed på, kan være meget forskellig.

Dog er mange enige om, at det bl.a. hænger sammen med at bruge lokale råvarer, hvor man både kan reducere transporten af fødevarer og samtidig være med til at bakke op om lokale leverandører, der bringer liv og arbejdspladser til det område, hvor de også selv er placeret.

Økologi er omvendt nemt for mange at arbejde med, og særligt aktører i den offentlige sektor har ofte økologi på listen over deres vigtigste valgkriterier. 

Læs mere om analysen her