20220811-mhj-tva

HORESTA bakker op om forsøg med pant på emballage

I Danmark bruger vi 300 millioner engangsplastikkrus og 150 millioner engangs-takeawaybokse om året, og meget af denne emballage kommer fra restauranterne.

Derfor bakker HORESTA op om, at der arbejdes på at lave et pantsystem for take away-emballage.

HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, sagde onsdag til TV-Avisen og Radioavisen, at branchen ønsker at bidrage til at udvikle et pantsystem, men at det er en meget stor opgave med mange udfordringer.

”Generelt er vi positive over for et pantsystem på nogle områder, men der er også andre værktøjer, man kan benytte sig af”, sagde Mikal Holt Jensen blandt andet.

Afsættet for hans kommentar var en nyhed om, at Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, vil indføre en forsøgsordning med pant på engangsemballage i Kødbyen. Her skal restauratørerne inviteres ind i en frivillig ordning.

”Vores medlemmer er sat i verden for at lave mad. Det er det, de er gode til. Derfor er det vigtigt, at der kommer nogle udefra og hjælper dem – for eksempel med sådanne pantløsninger. I den forbindelse er forsøget i Københavns Kommune en rigtig god løsning og en god måde at få erfaringer, og så er det vigtigt, at vi bagefter bringer det ud i større skala og får en landsdækkende ordning”, sagde Mikal Holt Jensen.

Overborgmesteren foreslår, at der afsættes 7,5 millioner kroner i budgettet til forsøget, der skal løbe frem til 2025.