tv1

HORESTA imod forbud af varmelamper, men for energibesparelser

I stedet for forbud med varmelamper ved udeservering ønsker HORESTA at snakke om, hvordan energiforbruget holdes nede og guider medlemmer til hvordan. Med de høje energipriser, er det også i spisestedernes egen interesse.

Cafeens elregning er - jf. dagens artikel i Politikens I Byen - nemlig steget fra cirka 10.000 kroner om måneden til et sted mellem 20.000 og 25.000 på grund af de stigende energipriser, og derfor er de begyndt at tænke sig lidt om på det seneste, fortæller Mathilde Andersen, der er deltidstjener på Café Søster.

Imod forbud, men for energibesparelser

Mens nogen ønsker forbud vil HORESTA hellere arbejde med, hvordan energiforbruget holdes nede.

Ifølge Mikal Holt Jensen, som er miljøchef i Horesta, der taler på vegne af 2.000 restauranter, hoteller og cafeer, er løsningen ikke at droppe varmelamperne, fordi den er en god hjælp for restauranterne, men man skal bruge den med måde, siger han.

Mikal Holt Jensen anbefaler, at man begrænser brugen i stedet for at lave forbud.

Guider medlemmer om besparelser

»De skal ikke stå og brage hele dagen. Og vi anbefaler, at man indretter uderummet, så man ikke har samme behov for varmelamper. Det kan være at holde udeserveringen op ad en mur, afskærme for blæst og lave overdække mod dug«, siger han.

Og så gælder det om, at cafeerne skal tænke over, hvilken type varmelampe de køber, siger han. Der findes både de stående terrassevarmere, der er gasdrevne eller med brænde og spreder varmen ud i en cirkel, og så de elektriske, der hænger på væggen. Blandt de elektriske lamper findes to modeller: en med reflektorvarme og en med infrarød varme.

»Det er bedst at bruge elektriske varmelamper, og blandt de to muligheder er den infrarøde klart den bedste.«.

Læs guide til begrænsning af energiforbruget ved udeopvarming...