forskelligegroensager

Plantetopmøde baner vej for flere grønne tallerkner i de professionelle køkkener

Med mere end 165 deltagere fra hele landet er det netop afsluttede Plantetopmøde en vigtig begivenhed for fødevarebranchen og især for arbejdet med at få flere planter på de professionelle tallerkner.

Programmet bød på workshops, plantelyndates og åbent køkken. 13 køkkenchefer fra nogle af landets bedste planterestauranter lavede showkøkken med lokale planter i sæson, mens deltagerne smagte og lod sig inspirere af nye smagsindtryk.

En af de køkkenchefer, der stod bag komfuret på Plantetopmødet, var Matilde Grue fra Restaurant Blink i Skagen. Hun serverede saltbagte dark detroit-rødbeder og Læsø-skalotteløg fra Tranum Naturbrug med en praliné på boghvede og vilde hindbær.

”Jeg har fået mange spørgsmål til min praliné. Da jeg først knækkede koden til at lave praliné, var der en verden af muligheder, der åbnede sig for mig. Så det tip har jeg delt flittigt med Plantemødets deltagere. Pralinéen er ligesom en tahin, og du kan lave den med alle slags kerner og nødder. Rist dem i ovnen, blend mens de er varme og tilsæt lidt olie undervejs og til sidst koldt vand. Så får du et smagsgivende og mættende element til din planteret, som du kan bruge som dressing, dip eller krydderi”, siger Matilde Grue fra Restaurant Blink i Skagen.