Seasonal Cooking

HORESTA: Branchen står klar til at aftage meget mere dansk grønt

Restauranternes rolle i den grønne omstilling fylder meget lidt i regeringens handleplan for plantemad, men branchen melder sig klar til at tage imod meget mere lokal grønt.

Mens de offentlige køkkener skubbes i en grøn retning via ændrede udbudskriterier, og fødevareproducenter kan søge penge i Plantefonden, var der ingen konkrete planer rettet mod restauranterne, da fødevareministeren sidste uge lancerede regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Det skriver Fødevarewatch.dk.

Men både restauranter og foodservicebranchen bør tænkes langt mere ind i den grønne omstilling af fødevaresystemet, mener HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind, der nu melder det klart på branchens vegne, hvad restauranterne kan gøre:

“Vi ser gerne, at de danske tallerkener fremover fyldes af flere danskproducerede grøntsager. Det kræver, at landbruget fremover producerer flere grøntsager direkte til tallerkenerne. Vores branche står klar til at aftage dem,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Selvom det ifølge HORESTA er både godt og vigtigt, at der nu ligger en handleplan for området, så er den overordnet skuffende, mener Jeppe Møller-Herskind.

“Handleplanen tager næsten udelukkende udgangspunkt i landbruget, selvom det er vores erhverv, der kan få grøntsagerne til at smage godt, rykke forbrugerne til grønnere måltider og skabe grønne smagsmæssige nybrud,” lyder det fra Jeppe Møller-Herskind.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login