Opskrifter, som gør det nemt og ligetil at lave mad efter kostrådene
HORESTA har deltaget i projekt under Rådet for sund mad , hvor der er udviklet 46 opskrifter, der stemmer overens med klimakostrådene og kostråd for måltider i kantiner.
Opskrifterne er udviklet til 50 portioner og kan nemt ganges op, så de også matcher den større produktion.
Derudover er der produceret en kort film, der forklarer, hvordan man omdanner en husholdningsopskrift til en professionel opskrift.
Du finder dem på hjemmesiden metodikogsmag.dk under ”opskrifter” på dette link https://metodikogsmag.dk/opskrifter_forside/opskrifter-efter-kostraad-til-maaltider-i-kantiner/ som alle madprofessionelle kan tilgå.
Kostråd til måltider i kantiner
I 2022 udkom Fødevarestyrelsen med konkrete kostråd til måltidssammensætningen i daginstitutioner, skoler og kantiner.
Kostrådene er en vejviser til, hvordan professionelle køkkener kan sikre sig at følge kostrådene, når de laver mad. Kostrådene beskriver, hvilke mængder af de forskellige råvarer, der skal indgå i frokostmåltidet i løbet af en uge, for at maden lever op til anbefalingerne. Her har både fødevarer fra dyre- og planteriget en plads, da de hver især bidrager væsentligt til den sensoriske- og ernæringsmæssige kvalitet i måltiderne.