Økologiskspisemærke

Det Økologiske Spisemærket er reddet

Regeringens beslutning om at afskaffe Det Økologiske Spisemærke tilbagerules nu. HORESTA glæder sig over beslutningen om at bevare mærkningen, der trækker restaurantbranchen i en endnu mere bæredygtig retning.

Med finansloven lagde regeringen op til at afskaffe Det Økologiske Spisemærke, som flere tusinder offentlige og private køkkener gør brug af. Derfor har HORESTA den seneste tid arbejdet benhårdt for at redde mærkningen. Det arbejde bærer nu frugt, da regeringen har besluttet at bevare mærkningen alligevel.

I HORESTA ser man, bl.a. på vegne af brancheorganisationens medlemmer, Det Økologiske Spisemærkes overlevelse som en vigtig sejr.

“Den grønne omstilling stiller nye krav til bæredygtighed i alle dele af samfundet. Det Økologiske Spisemærke giver restaurantbranchen mulighed for at dokumentere den omstilling, og det ansvar virksomhederne aktivt tager. Regeringens planer om at afskaffe mærkningen har skuffet vores medlemsvirksomheder og deres medarbejdere, som dagligt anvender Det Økologiske Spisemærke. Mærkningen bliver også stadigt mere udbredt, da der hvert år kommer flere virksomheder med. Derfor ser vi det som den eneste rigtige beslutning, at Det Økologiske Spisemærke alligevel får lov at leve videre,” siger Tine Skriver, der er fødevarechef i HORESTA.

I dag bruger omkring 3450 spisesteder Det Økologiske Spisemærke og har investeret økonomi og ressourcer i en mere bæredygtig profil med mere økologi. Dem er HOTRESTA glade for, at regeringen alligevel ikke lader i stikken. For det virker kontraproduktivt at afskaffe Det Økologiske Spisemærke samtidigt med ambitionen om, at Danmark skal fordoble økologien. Særligt når mærkningen netop fungerer som motor for en mere klimavenlig og sundere kost.

HORESTA glæder sig over, at Det Økologiske Spisemærke fortsat kan fungere en afgørende katalysator for at få hele restaurantbranchen med i den grønne omstilling, så branchen bliver endnu mere bæredygtig end den er nu.

Der skal lyde en stor tak til SVM-regeringen for at genoverveje beslutningen og lytte til erhvervets ønsker om at bevare samt styrke Det Økologiske Spisemærke. HORESTA fortsætter nu arbejdet med at styrke opbakningen til Det Økologiske Spisemærke.