På europæisk plan ender op imod en halv million tons plastikaffald i havet hvert år. Det svarer til, at 66.000 skraldevogne dumper deres plastikaffald direkte i havet frem for på genbrugspladsen. Noget af affaldet kommer fra restaurationsbranchen, hvor to-go-kulturen, fast food bølgen og øget udendørsservering har øget brugen af engangsemballage.

Plastikproblematikken skal også håndteres af et miljømærket restaurant og spisesteder.

Brug af plastik i spisebranchen kan ikke undgås. Men det er vigtigt, at der gøres en indsats for at nedbringe forbruget, finde mere skånsomme alternativer og håndtere resten, så det ikke ender i naturen, men efterfølgende genanvendes.

Heldigvis er mange spisesteder allerede på forkant med denne indsats ved at begrænse forbruget, etablere genbrugsløsninger og fundet gode alternativer som fx bambusblade, pap og papir. 

I mange tilfælde giver det også en bedre oplevelse at spise og drikke med ordentlig service frem for plastikprodukter.