Mange virksomheder har en kantineordning, hvor maden enten tilberedes på stedet eller bliver leveret fra et storkøkken. Her kan din virksomhed også gøre mere for at træffe et bæredygtige valg.

I første omgang kan I vælg et catering firma, som har fokus bæredygtighed. 

Mange af dem har allerede fokus på hvordan miljøpåvirkningen nedbringes med de rette råvarer og produkter, minimering af spild og optimal tilberedning. Fx. spisesteder med Det Økologisk Spisemærke, konferencesteder med GREEN KEY eller cateringvirksomheder med GREEN RESTAURANT. 

Herudover kan jeres virksomhed 

  • Fokusere på hvordan maden tilberedes ved at spørge ind til cateringvirksomheden brug af råvarer. Har stedet fokus på  økologi, mindre kød og mere grønt

  • Foretrække mad tilberedt af lokale råvarer – alternativt i nærområdet

  • Bestille årstidens produkter

  • Købe produkter fra frilands eller fritgående dyr

  • Bestille økologisk

  • Minimere madspild ved at bestille og løbende regulere antallet i forhold til, hvor mange der er i huset

  • Sikre at servingsfade kan genbruges og kommer tilbage til jeres leverandøren

  • Undgå eller brug mindre engangsservice som plastikglas, tallerkner mm., som også giver en dårligere oplevelse for jeres kollegaer og gæster

  • Server postevand i stedet for kildevand