GREEN RESTAURANT tildeles som bekendt til spisesteder, der ønsker at gøre en ekstra indsats for at være bæredygtige og passe på miljøet. Alle spisesteder med GREEN RESTAURANT skal opfylde alle de obligatoriske kriterier.

Men det er vigtigt konstant at forbedre sig, og for dig som gæst at se en udvikling.  

GREEN RESTAURANT er opdelt i fire niveauer, hvor:

  • GULD er noget MEGET ekstra ordinært. Det kræver Økologisk Guld og 90 % af pointene fra pointkriterierne.
  • SØLV er noget ekstra ordinært, som kræver Økologisk Sølv og 70 % af pointene fra pointkriterierne.
  • BRONZE er for dem, som har været i gang længe. Dette kræver Økologisk Bronze og minimum 50 % af pointene fra pointkriterierne.
  • GREEN RESTAURANT er for dem, som har været i gang men med lidt mindre ambitioner eller lige er gået i gang, men som har viljen og ønsker at forbedre sig – Her kræver en økologiprocent på 20 %, som er obligatorisk for Green Key hoteller, samt minimum 30 % af pointene fra pointkriterierne.

 

Modellen gør det muligt for en større gruppe af spisesteder at gøre en indsats – som ved Green Key - samtidig med at dem, som gør noget helt særligt, kan fremvise det. Grundtanken i opdelingen kommer fra succesen med Det Økologisk Spisemærke i guld, sølv og bronze, som også indgår i opdelingen.

Denne model kan være med til at sikre fremdrift for alle kommende medlemmer og stræben efter at blive bedre, og at flere spisesteder også bliver endnu mere ambitiøse på økologi-delen.