Catering og kantine
Det er ikke kun på restauranter, at du skal have mulighed for at træffe det grønne valg. Mange cateringvirksomheder og kantiner arbejder målrettet med bæredygtigtighed. Både fordi det sjovt og udfordrene, giver mening - og fordi kunderne i stigende grad efterspørger det.
Catering handler om levering af mad og drikke fra et stort køkken til institutioner, kantiner, fly eller lignende. Ordets danske oprindelse er fra 1959 og kommer fra engelsk cater, det er afledt af latin captare.
Her skal der kigges på miljøbelastningen ved bestilling af råvarer, i køkkenet hvor manden tilbededes, der hvor det serveres og på transporten frem og tilbage.
Find bæredygtige steder

Bæredygtig mad til fest
Også til fest kan du træffe det bæredygtige valg. Om det er datterens konfirmation, rund fødselsdag med familien eller fest med venner, så har du mulighed for at bestille god mad, som også er bæredygtigt.
Læs hvad du kan gøre…
Har din kantine fokus på miljøet?
Mange virksomheder har en kantineordning, hvor maden enten tilberedes på stedet eller bliver leveret fra et storkøkken. Her kan din virksomhed også gøre mere for at træffe et bæredygtige valg.
Råd til din kantine
Mad til større arrangementer
Store arrangementer kræver ekstra omtanke i forhold til bæredygtighed om det er koncerter, kongresser eller messer.
Hvordan nedbringes miljøbelastningen?