Også til fest kan du træffe det bæredygtige valg. Om det er datterens konfirmation, rund fødselsdag med familien eller fest med venner, så har du mulighed for at få bestille mad der også er bæredygtigt. 

Så vælg et restaurant eller catering firma, som har fokus bæredygtighed. 

Mange restauranter har allerede fokus på hvordan miljøpåvirkningen nedbringes med de rette råvarer og produkter, minimering af spild og optimal tilberedning. Fx. spisesteder med Det Økologisk Spisemærke eller Green Key har allerede tænk på det. 

Herudover kan du:

  • Minimer madspild - Bestil kun det mad selskabet kan spise

  • Ønske mindre kød og mere grønt

  • Foretrække mad tilberedt af lokale råvarer – alternativt i nærområdet

  • Bestil årstidens produkter

  • Køb produkter fra frilands eller fritgående dyr

  • Bestil økologisk

  • Undgå eller brug mindre engangsservice

  • Sikre at servingsfade kan genbruges og kommer tilbage til madleverandøren

Det er også i stigende grad blevet muligt at få økologisk sodavan, øl og vin.