Det nye nordiske køkken forbindes med lokale råvarer, og heldigvis har trenden skabt en masse nye spændende lokale produkter og et stort udbud. Lokale råvarer er ofte også det mest bæredygtige valg - og derfor er det også indarbejdet i GREEN RESTAURANTs krav

Lokale råvarer skal ikke fragtes til Danmark fra den anden side er jorden. Derfor er det ofte miljømæssigt det bedste valg.

Der er ikke grund til at transportere jordbær fra Italien, hvis æbleplantagen lige ved siden af, har de dejligste og meget smagfulde æbler. Godt nok skinner de ikke som "Golden Delesius", men de smager naturligt og af Danmark.

Mange danske hoteller og restauranter har gjort en store ære i at bruge gode lokale fødevarer og kan ofte fortælle en god historie om råvarerne i samme forbindelse. 

Så som udgangspunkt er det en god ide at vælge lokale fødevarer. Der findes dog undtagelser. Tomater fra et drivhus i Danmark kan have større klimaeffekt end en tomat fra Spanien.

Så brug din sunde fornuft, når du vælger dine varer.