sugeroermedultralyd

Glassugerør rengjort med ultralyd vinder frem på restaurationer

TV 2 Lorry testede sugerøret. "Den skulle lige sluges en ekstra gang, da jeg fik en drink med et sugerør i glas rengjort med ultralyd"

I følge TV2-Lorrys test var sugerøret i glas nemlig både behageligt og kunne også bruges til let at røre i lemonaden for lige at få de sidste dråber med.

Og TV2-Lorrys medarbejder har altså både prøvet sin andel sugerør i eksempelvis pap og metal, som er mere ubrugelige, end de er dårlige. I sidste uge måtte journalisten eksempelvis opgive at færdiggøre sin iskaffe, da sugerøret i pap i bogstaveligste forstand bukkede under og blev opløst sammen med iskaffen.

På Sokkelund er personalet også begejstret for de nye sugerør med den noget alternative opvaskeform.

- Det er super nemt at have med at gøre. Når vi rydder et glas af, så kommer de først i et kar i opvasken med almindelig sulfo. Derefter kommer de over i en speciel rensemaskine, som kører med ultralyd, og så står de ellers snorlige, siger Morten Gregersen, der er medindehaver af Sokkelund til TV 2 Lorry.

Bakterier bliver neutraliseret med ultralyd

Ultralyden gør, at bakterier bliver neutraliseret. Og i begyndelsen var Morten Gregersen på billdet faktisk lige så skeptisk som mig, da han først hørte om det hele.

Men dels er sugerørene blevet gennemtestet på Teknologisk Institut, og dels virker de bare.

- Vi har jo grøn juice og alt muligt snask, som kan sætte sig. Og lige i begyndelsen var jeg lidt skeptisk. Går de i stykker? Kan det virkelig passe. Men det kan det altså. De virker, og de er ret robuste, siger Morten Gregersen til TV 2 Lorry.

Han har tidligere brugt 36.500 sugerør i plastic om året. Nu har han 200 af de her glassugerør, og på en god dag bliver 100 af dem brugt.

Læs og se mere her...